Menu Sluiten

Prefab schoorstenen

Onze prefab schoorstenen zijn lichtgewicht en vrijwel iedere uitvoering en optie is mogelijk. Deze lichtgewicht schoorsteen kan worden afgewerkt met gezaagde steenstrips, composiet steenstrips of een stuclaag.


Of u nu kiest voor een composiet of gezaagde steenstrips, de hoekstrippen zijn altijd naadloos en dus uit één stuk. De composiet strips worden speciaal voor uw project op maat, kleur en structuur gemaakt, zodat zij gelijk zijn aan de bestaande of nieuwe steen. Uiteraard is hier elk metselverband mogelijk. Als deksel kunt u kiezen uit een polyester (lichtgewicht), beton, zinken deksel of een aluminium (nivo)kap. In iedere deksel kunnen doorvoeren worden aangebracht. Indien gewenst kunnen wij ook de leidingen en appendages toeleveren dan wel voormonteren.

De aluminium nivokap is reeds voorzien van leidingen en appendages. Uw totale kosten zullen daardoor lager uitvallen. Andere besparingen t.o.v. een gemetselde schoorsteen zijn: zeer eenvoudige montage OP het dakvlak. Een betonnen plaat met stalen steunen is dus niet nodig. Geen koudebrug want de schoorsteen komt niet naar binnen (dus ook ruimte-winst) Voetlood is reeds aangebracht in de kap. Aardbevingsbestendige lichtgewicht schoorstenen leveren wij desgewenst ook.

Eigenschappen

  • Lichtgewicht
  • Sterk en duurzaam
  • Isolerende werking
  • Onderhoudsarm
  • Rot- en schimmelvrij
  • Montagevriendelijk
  • Alle denkbare maten
  • Snelle levering
  • Elk gewenst aantal
  • 10 jaar garantie

Uitstraling

Om te beginnen heeft deze lichtgewicht schoorsteen met steenstrips een geweldige uitstraling. Echte gezaagde steenstrips zorgen ervoor dat er geen verschil is met de rest van de woning.

 
 

Prijs

Wat natuurlijk niet geheel onbelangrijk is, is de prijs. Met een SmartPrefab schoorsteen met steenstrips komt u een stuk voordeliger uit, dan met een gemetselde schoorsteen. Allereerst is de Prefab lichtgewicht schoorsteen met steenstrips zelf goedkoper. 

Functioneel

Uiteraard moet een schoorsteen functioneren. Om dat zeker te stellen werken we met standaard pijpen en appendages. Materialen dus die zich in het verleden ruimschoots hebben bewezen. Deze materialen kunnen we ook toeleveren.

 

Efficiënt

Eenvoudige montage leidt tot snelheid op de bouwplaats. Door een uitgekiend ontwerp van de Prefab schoorsteen is de montage zeer eenvoudig. Na de montage kunt u de pannen leggen en het voorgemonteerde lood aankloppen. 

 

Meer weten?

Wilt u meer meten wat SmartPrefab voor u kan betekenen of wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen? Neem gerust contact met ons op!