Mitigatieschoorstenen

Banner_Migitatie
Bij dakrenovaties worden schoorstenen vaak verwijderd omdat ze geen functie meer hebben. Voor de meeste woningtypes hebben de schoorstenen echter een belangrijke esthetische waarde. 

Veel welstandcommissies staan er dan ook op dat bij renovaties schoorstenen worden behouden. De mitigatieschoorsteen is een lichtgewicht prefab schoorsteen die qua uitstraling identiek is aan klassieke schoorstenen met daarin vleermuis en- of vogelvoorzieningen. Op deze manier kan een volledige mitigatietaakstelling worden opgevangen in ‘functieloze’ schoorstenen.

Voorzieningen
In de mitigatieschoorsteen kunnen standaard huismusvoorzieningen, gierzwaluwvoorzieningen en vleermuisvoorzieningen worden toegepast. Daarnaast kan gekozen worden voor een speciaal voor de schoorsteen ontworpen kraamkast, die opgebouwd is uit vier rondom doorlopende compartimenten en een centrale open binnenruimte. Welke voorzieningen en welke aantallen voorzieningen toegepast kunnen worden is afhankelijk van de omvang van de schoorsteen.

Opties
Er kan gekozen worden voor zowel nokschoorstenen als hellendvlakschoorstenen. De schoorstenen kunnen geleverd worden in alle vormen en maten. Wat betreft afwerking van de schoorstenen kan gekozen worden tussen honderden soorten verschillende steenstrips, stucwerk of gezaagde steenstrips van stenen die uit het project afkomstig zijn.

U wilt graag meer weten?

Neem vrijblijvend contact met ons op en wij bespreken graag wat wij voor u kunnen betekenen!

Eigenschappen